Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

  Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

Stories

Kundservice

Tillagd i varukorgen

Gå till kassan

Följ med på Josefine Eliassons vardag!

Start

Stories

Träffa vår ambassadör Josefine Eliasson

2024-07-02

På en lokal ridskola i Kungsbacka hoppade Josefine Eliasson upp på hästryggen för första gången, då endast 6 år gammal. På den ridskolan blev hon kvar genom hela uppväxten. Nu, många år senare, bor hon halva året i Bryssel i Belgien och andra halvan av året i Wellington, Florida i USA och arbetar som hästskötare åt toppryttaren Jessica Springsteen. Nedan har Josefine berättat med sina egna ord hur hon hamnade där hon är idag och hur hennes liv ser ut.

Jag växte upp i Kungsbacka, söder om Göteborg

Jag bor nu halva året i Bryssel i Belgien och andra halvan av året i Wellington, Florida i USA. Jag började rida på en lokal ridskola (Skåregärde Gård) när jag var 6 år gammal och stannade på det stallet genom hela min uppväxt. Jag hade först en C- ponny som jag tävlade lite hoppning på. När jag växte ur henne, köpte vi en storhäst. 2011 köpte jag min alldeles egna häst och henne äger jag än idag. Jag brukade följa med ägaren av mitt stall till olika tävlingar för att hjälpa till, bland annat Falsterbo. Jag upptäckte ganska snabbt att det var något jag tyckte om göra och något jag var bra på.

Mitt första hästskötarjobb

Mitt första hästskötar jobb var för en ryttare i Schweiz. Romain Duguet. Jag jobbade för honom i ungefär ett år men valde att sluta där för att åka hem och ta lastbilskörkort. Jag ville jobba som tävlingshästskötare och insåg att många jobb letade efter personer med lastbilskort.

Fick jobb hos toppryttaren Jessica Springsteen

Jag fick jobbet hos Jessica genom en rekommendation från en kompis. Jag har nu jobbat där och rest runt om i världen med Jessica’s hästar i över 8 år.

En vanlig dag som hästskötare

En vanlig dag som hästskötare existerar knappt. Eftersom vi jobbar med djur är ingen dag den andra lik. Men normalt sätt fodrar vi på morgonen, gör rent stallet, hästarna kommer ut två gånger innan lunch, t ex ridning, hage, skrittmaskin, etc. dom får lite lugnt och ro att äta lunch och sen kommer dom ut en gång till på eftermiddagen innan det är dags för middag. Vi kollar även till dom en gång på kvällen för att se till att allt är lugnt och fint i stallet. 


Jag försöker att hålla dom dagliga rutinerna på tävling så mycket som jag kan. Spelar ingen roll om det är en liten tävling eller ett mästerskap. Mitt jobb är att hålla hästarna glada och friska på tävling så att dom känner sig så bra som möjligt och kan prestera på topp nivå. 

Startade eget företag

För nästan exakt ett år sen startade jag också mitt företag https://Yehaww.com som är tänkt att fungera som ett nätverk och rekryterings sida inom hästbranschen. Här kan man hitta olika jobb över hela världen i alla discipliner. Min dröm var delvis att göra hästyrket större och mer attraktivt genom att lyfta upp löner och förmåner, hjälpa hästföretagare/stall att hitta kunnig och rätt personal.


Men framför allt att hjälpa nya unga personer att hitta rätt jobb och börja i denna otroligt roliga branschen. Ge sig ut i världen med vetskapen var, när och hur man kommer att arbeta.  Det har verkligen blivit överraskad av all support och positiv feedback som hemsidan har fått och jag är väldigt exalterad vad framtiden har att ge.


Vikten av riktigt bra kläder i detta yrke

Eftersom mitt yrke är väldigt fysiskt och jag spenderar mestadels av min tid utomhus är det väldigt viktigt för mig att ha bra arbetskläder. Allt från sköna ridbyxor som jag kan känna mig bekväm i hela dagen till T-shirt och tröjor som inte bara är snygga och bekväma, utan också har ett material som är passande för fysisk aktivitet, andas väl och men samtidigt skyddar mot sol och vind. Detta är precis vad jag tycker att Uhip har lyckats med i sina klädkollektioner.


Jag är också en flitig användare av jackor och för mig är det viktigt såklart att det har en snygg passform men också bra funktioner såsom fickor, vattentäthet osv. Mitt favorit plagg from Uhip är utan tvekan Trench Mid Coat. Jag har använt den regnkappan så mycket och jag får ständigt komplimanger när jag har den på mig.


Trench Mid Coat NavyTrench Mid Coat NavyTrench Mid Coat NavyTrench Mid Coat Navy

-35%

+0

Trench Mid Coat Navy

Ofodrad halvlång kappa tillverkad av vindtätt och vattenavvisande material

1 622 SEK2 495 SEK-35%