Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

  Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

Stories

Kundservice

Tillagd i varukorgen

Gå till kassan

Hållbarhet & miljöarbete

Uhip producerar funktionella produkter med lång livslängd, hög grad av reparerbarhet och med målsättning att använda material med minsta möjliga miljöpåverkan.


Textilindustrin är inne i en fas där fokus på miljö är stort och tillverkarna av tyg, isolering och tillbehör ökar sitt utbud av återvunnet material från år till år, i och med det så går även priserna ner.


Materialvalet är viktigt för Uhip och det är flera aspekter som påverkar våra inköp. Dels måste materialet fylla sin funktion men materialet ska också ha minsta möjliga miljöpåverkan. En omställningsprocess tar tid då materialen måste testas noggrant.

Tyger

Vi har uteslutit alla flourklorkarboner från våra material och använder oss av miljömässiga alternativ för impregnering. Leverantören heter Bionic och är en av de största inom textilindustrin. Vi samarbetar även med den svenska leverantören OrganoTex för åter impregnering i syfte att förlänga den vattenresistenta förmågan hos våra plagg och därmed livslängden.


100% återvunnen polyester för foder

Alla våra plagg tillverkas med fodertyg från 100% återvunnen polyester.


Återvunnet nylon till yttertyg

Vår målsättning är att bara använda återvunna tyger och tyger som är nedbrytbara. Först ut att ha både yttertyg och fodertyg med 100% återvunnet tyg var Nordic Eco.

Isolering

Vi använder, förutom ull, endast syntetdun. Det är en mix av material utprovat för sin funktion där både fibrer från växtriket blandas in med en miljöpåverkan i tillverkningsprocessen som är mindre än för vanlig polyester.


100% återvunnen fiber

Vår målsättning är att bara använda återvunna isoleringsmaterial som är nedbrytbara.

Uhip reuse

Uhip Reuse är en del i Uhips strävan att skapa en mer hållbar konsumtion där kläder som lämnats- eller bytts in av våra kunder eller har en mindre defekt från fabrik ska kunna säljas vidare och få nytt liv hos någon annan. Uhips reuseplagg säljs numera via Sellpy (endast i Sverige).


Att återanvända produkter är mer resurseffektivt än att återvinna eftersom de flesta material tappar i värde varje gång de återvinns. Det bästa sättet att minska skadlig miljöpåverkan är därför att förlänga produktens livstid. På så sätt bidrar vi som företag och du som kund till en cirkulär ekonomi där resurser hanteras på ett mer ansvarsfullt sätt- och mindre avfall skapas.