Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

  Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

Stories

Kundservice

Tillagd i varukorgen

Gå till kassan

Uhips historia

Det började med Uhips täckkjol för ryttare som lanserades hösten 2011.

Det började med Uhip’s täckkjol för ryttare som lanserades som ett helt nytt funktionsplagg för ridning hösten 2011. Uhips täckkjol fick bland ryttare snabbt benämningen “Ridkjol” och var unik i sitt slag då man kunde rida i den och hålla värmen i sadeln utan att ge avkall på faktumet att rida i ridbyxor. Det unika med Uhip’s täckkjol var dragkedjor fram och bak till skillnad från övriga på marknaden som hade dragkedjorna i sidan.  Den unika designen designskyddades hos svenska Patent -och registreringsverket och den Europeiska motsvarigheten.

Resan startar hemma i hallen på väg till stallet

Hösten 2010 kom jag på idén till en rid-och täckkjol som skulle göra det möjligt för ryttare att rida i ridbyxor vintertid och låta kjolens sidor hänga ner och värma de utsatta låren i sadeln.


Inspirationen kom från den då redan lanserade täckkjolen med dragkedjor i sidan. Jag råkade vrida på kjolen så att dragkedjorna kom fram och bak istället för i sidan och såg då framför mig att det var fullt möjligt att rida i kjolen.


En idé var född - en idé som var för bra för att inte ta vidare

Idén låg till sig några månader men den var för bra för att låta gå i glömska. Sagt och gjort, jag sydde upp en prototyp (jag har sytt i hela mitt liv) och åkte till stallet för att prova ut den medan min man tog foton på mig till häst. Wow, den funkade!


Patent & Registreringsverket kontaktades för designskydd av idén och efter ett par justeringar blev kjolens unika design skyddad. Under sommaren 2011 valdes en sömnadsleverantör i Kina och en i UAE ut för framtagning av ett prov. Valet föll på leverantören i UAE och produktionen sattes i gång i full fart med första leverans i november 2011.


Jackor med ”handvärmare” som efterföljare

Parallellt så arbetades en jacka fram, en jacka med speciella ärmslut för ryttare, ärmslut med nedfällbar handvärmare som kunde vikas ner och värma frusna ridfingrar. Även ärmslutet eller handvärmaren designskyddades. Den tredje stora produkten blev dagens storsäljare, den långa kappan med högt sprund bak. En kappa som man höll värmen i oavsett aktivitet men utan att ge avkall på snygg design.

Smarta funktioner och noga utvalda material

Inspiration till materialen var hämtade från Outdoorbranchen där kunskap och teknik låg före hästbranschen vad gällde tillverkning av plagg för tuffa miljöer med fukt, väta och kyla. Det vi lade till var smarta funktioner som skulle underlätta stallivet så man inte var begränsad av vare sig rörlighet eller kyla. Ryttare skulle helt enkelt kunna göra det de älskar mest i ytterkläder av bra, ändamålsenliga material och smarta funktioner.

Explosion på Facebook och uppmärksammad i media

Marknadsföringen sattes igång med Facebook och insamlande av e-postadresser. Första leveransen kom hem lagom till hästtävlingarna i Stockholm "Globen Horse Show" (på den tiden Friends Arena inte fanns) och intresset blev enormt.


Antalet följare på sociala medier exploderade och ridsportmedia skrev flitigt om den nya annorlunda och smarta produkten.


Ett nytt entreprenörsföretag hade fötts.