Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

  Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

Stories

Kundservice

Tillagd i varukorgen

Gå till kassan

Maya Andersson Gouveia

Start

Stories

Team Uhip Maya Andersson Gouveia

2024-07-02

Jag heter Maya Andersson Gouveia och är en del av Uhips teamryttare sedan 2022. Tillsammans med min häst Shes My Master rider jag fälttävlan på internationell nivå sedan tre år tillbaka.

Berätta kort om dig själv

Jag heter Maya Andersson Gouveia och är en del av Uhips teamryttare sedan 2022. Tillsammans med min häst Shes My Master rider jag fälttävlan på internationell nivå sedan tre år tillbaka. ”Madde” är ett sto född 2008 som vi importerade från Irland för fem år sedan. Jag har tidigare tagit SM-brons och NM-guld i lag som young rider ekipage. Som senior har jag hunnit med flera mästerskap, däribland två lag-EM.

Hur länge har du ridit?

Jag har ridit hela livet men började på ridskola vid 4 års ålder.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Nästan varje dag inkluderar en vistelse i stallet. Där gör jag de vanliga sysslorna som att mocka och göra foder innan mina ridpass. Som fälttävlansryttare finns en stor variation av ridpass som kan bestå av såväl konditionsträning, dressyrtrimm eller hoppning av olika slag.

Vad har varit din största personliga prestation inom ridsporten?

Oj vilken svår fråga! För att svara på den lite mer generellt tror jag att det är att jag tagit min nuvarande tävlingshäst till internationella nivå i fälttävlan. Hon var tilltänkt som mor- och dotterhäst på hobbynivå så det är fantastiskt att se hur långt vi har kommit.

Vad motiverar dig inom sporten?

Att ha konkreta mål inför varje säsong. Men jag får även mycket inspiration och motivation av att se ryttare i världstoppen som Laura Collett och Yasmin Ingham.

Vilka är dina bästa tips till någon som drömmer om en framgångsrik karriär inom ridsporten?

Att våga drömma stort! Realistiskt sett krävs dock ett stöttande team bakom en. Allt från hovslagare, veterinär och tränare som är med på ens satsning.

Vad är dina framtidsvisioner och drömmar?

Att fortsätta på den internationella banan! Nu till hösten har jag som drömmål att debutera 4* vilket är samma svårighetsgrad som rids i OS.

Hur förbereder du dig inför tävling?

Fälttävlan är fysiskt krävande för hästarna och det gäller att hitta en strategi som balanserar tillräckligt med träning utan att det blir för mycket kort innan avfärd. Jag undviker till exempel att lägga in ett konditionspass för nära den aktuella tävlingen.

Vilka är dina favorit Uhip produkter?

Helt klart nytillskottet med de vita ridbyxorna. I fälttävlan går samtliga grenar utomhus i väder och vind men de håller sig fortfarande lika vita!

Competition Riding Tights 516 WhiteCompetition Riding Tights 516 WhiteCompetition Riding Tights 516 White

-35%

+0

Competition Riding Tights 516 White

Exklusiva vita ridbyxor i en modern tights-design

1 102 SEK1 695 SEK-35%