Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

  Uhip - The No.1 Equestrian Outdoor Brand

  Supersnabba leveranser!

  30 dagars öppet köp

  Fria returer

Stories

Kundservice

Tillagd i varukorgen

Gå till kassan

Fredrik Karlsson

Start

Stories

Team Uhip Fredrik Karlsson

2024-06-05

Fredrik är en av våra första ambassadörer som hängt med sen vi satte igång vårt Uhip Dog-projekt. Fredrik har en egen verksamhet där han bland annat håller kurser. Vi har ställt Fredrik lite frågor för att ni ska få möjligheten att lära känna honom bättre.

Berätta kort om dig själv

Jag heter Fredrik Karlsson och är en skåning som nu fastnat uppe i Roslagen. Här driver jag mitt företag StarDex Hundkunskap där jag hjälper hundägare att nå sina mål både i vardagen och på tävlingsbanan. Jag brinner för all form av inlärning och har svårt att hålla mig till bara en sak. Har även ett annat företagsben där jag utbildar inom paddling och friluftsliv.


Vilken/vilka gren/gren inom hund sysslar du med?

Jag tycker om att testa det mesta men tävlingsmässigt är och har jag varit mest aktiv inom Rallylydnad och Nose Work. Sen är planen att även komma ut ännu mer i tävlingslydnad med det nyaste tillskottet här hemma.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Förmiddagarna består främst av administrativt arbete och träning av mina egna hundar. Sen till eftermiddagen och kvällen drar kurser och privatlektioner igång och sen rullar det på så.

Vad har varit din största personliga prestation inom hund?

Svårt att säga då många prestationer är svåra att jämföra och rangordna efter vad som är störst. Något jag är stolt över är jämnheten i de två hundar jag tagit ut på tävling i Nose Work som båda tagit sina tre diplom på tre möjliga tävlingar. Men jag är minst lika stolt över att se när någon av mina ekipage jag coachar lyckas och utvecklas!

Vad motiverar dig inom sporten?

Jag älskar grundträning och få se hur polletten trillar ner hos hundarna. Att bygga stabila grunder både i vardagen och på tävling. Det är många gånger därför jag studsar rundor bland olika grenar eller infall jag får.

Vilka är dina bästa tips för någon som kämpar med Nose Work?

Min stora käpphäst är att tänka igenom sina starter! Se till att hunden är i den sinnesstämning du vill ha den innan du startar och starta inte hunden innan du vet att den vet vad den ska göra. Det kommer inte alltid av sig själv så fundera hur du vill ha det och vad som passar din hund och börja träna starter!


Vad är dina framtidsvisioner och drömmar?

Att fortsätta utvecklas som hundtränare och få mer erfarenhet inom ännu fler grenar samt fortsätta utveckla mitt företag för att nå ut till ännu fler personer runt om i landet.

Vilka är dina favoritprodukter från Uhip?

Zip pants - Guld värda under hela den kalla delen av året när man står ute och håller kurs. Lätta att dra över de byxorna jag redan har på mig och håller mig både varm och torr i nästan alla väder! De är även med mig som lägerbyxor när jag är ute och paddlar eller som skidbyxor när jag åker slalom.


Belöningsväska Buster - Har flera stycken för att alltid kunna dra på en så fort jag ska träna. Perfekt storlek för att enkelt kunna stoppa ner handen och få tag i belöningar samtidigt som den sitter så pass bra att man kan röra sig fritt utan att den stör. Ett måste för alla som inte vill ha sina godbitar i fickorna!